Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-13T15:19:48+01:00
10% z 25 = 0,1 * 25 = 2,5
45% z 1300= 0,45 * 1300 = 585
105% z 170 = 1,05 * 170 = 178,5
25% z 4 = 0,25 * 4 = 1
33 1/3% z 1,53 = 1,53 / 3 =0,53
16 2/3% z 0,96= 0,96 * 0,1666 = 0,16
2010-01-13T15:24:50+01:00
25razy 10% podzielić na 10 =2,5
1300*45/100 =585
170*105/100=1,2+170=171,2
25*4/100=1
rób metodą na krzyż łatwiej
2010-01-13T15:30:22+01:00
10% z 25

100% to 25
10 % to 2,5

45% z 1300

100% to 1300
50 % to 650
5% to 65
45% to 585

105% z 170

100% to 170
10% to 17
5% to 8,5
105% to 178,5

25% z 4

100% to 4
25% to 1

33 1/3 % z 1,53

100% to 1,53
33,(3) % to 0,51

16 2/3 z 0,96

100% to 0,96
10% to 0,096
1% to 0,0096
1/3 % to 0,0032
16 2/3% to 0,2176