Odpowiedzi

2009-09-27T11:16:31+02:00
Pc=ilość szkła
Pc=30*30+2*30*20=900+1200=2100m2
V=1/3*(30*30*20)=18000/3=6000m3
2009-09-27T12:28:53+02:00
H=20m
a=30m
l=wys sciany bocz
ldo 2=hdo2 + (1/2a)do 2
ldo2 =20 do 2 +15do 2
ldo2= 400 + 225=625
l=25
szkło to pole całkow
P=a do 2 + 2 a l
P= 30do2 + 2 razy 30 razy 25=900 + 1500=2400mdo 2
objetosc v= 1/3 a do 2 razy h= 1/3 razy 30 do 2 razy 20=1/3 razy 900 razy 20=300razy 20=6000mdo3