-2 i jedna piąta + 3,3 =

1 i pięć szóstych - 3 i jedna trzecia =

4,3 - 7,5 =

-4,5 - 2 i jedna czwarta =

-3 i jedna szósta -(-5 i pięć szóstych) =

7 i jedna trzecia + (-4 i pięć szóstych) =

-5 i cztery siódme + 7 =

1,23 - 9 =

-6-(-4 i pięć dziewiątych) =

2

Odpowiedzi

2009-09-27T12:53:06+02:00
1.1
-1.5
-3.2
-6.75
osiem trzecich
piętnaście szóstych
dziesięć siódmych
-7.77
trzynaście dziewiątych
2009-09-27T15:24:09+02:00

-2 i jedna piąta + 3,3 =
=-2,2+3,3
=1,1

1 i pięć szóstych - 3 i jedna trzecia =
1 i5/6 - 3 1/3=
=1i 5/6 -3 2/6=
=-1 i5/6 -2 i 8/6=
=-1 i 3/6=
=-1,5

4,3 - 7,5 =-3,2

-4,5 - 2 i jedna czwarta =
-4,5-2,25=-6,75

-3 i jedna szósta -(-5 i pięć szóstych) =
=-3 1/6 +5 5/6=
=2 4/6

7 i jedna trzecia + (-4 i pięć szóstych) =
=7 1/3- 4 5/6=
=7 2/6-4 5/6=
=6 8/6 - 4 5/6=
2 3/6


-5 i cztery siódme + 7 =
= - 5 4/7 + 6 7/7=
= 1 2/7

1,23 - 9 = -7,77

-6-(-4 i pięć dziewiątych) =
=-6+4 5/9=
-5 9/9+ 4 5/9=
= -1 4/9