Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-09-27T16:04:48+02:00
A) L=2πr, r

r= L/2π

b) P=½ah, h

h=P/(1/2a)
h=2P/a
c) h=a√3 przez 2, a
2h/√3=a
d) P=cd przez2, d
2P/c=d
e) V=⅓ab × H, H
H=3V/ab
f) P=πr², r
r²=P/π
r=pierwiastek a pod nim P/π

g) V=πr² × H, a
tu nie ma a ale chyba chodzi o V=πr² × Ha

V/πr²a=H
i) P=πr(r+l), l
P=πr² +πrl
P-πr²=πrl
(P-πr²) / πr=l
51 3 51
2009-09-27T16:09:20+02:00
A r = L:2pi
b h=2P:a
c a= 2h:pierwiastek z 3
d d=2P:c
e H=3V:ab
f r=P:pi i to w pierwiastku
g w tym przykladzie niema a i niewiedzialem co wyznaczyc
i l=P:pi×r³
17 3 17
2009-09-27T17:00:05+02:00
A) L=2πr, r

r= L/2π

b) P=½ah, h

h=P/(1/2a)
h=2P/a

c) h=a√3 dzielimy przez 2, a
2h/√3=a

d) P=cd przez2, d
2P/c=d

e) V=⅓ab × H, H
H=3V/ab

f) P=πr², r
r²=P/π
r=pierwiastek a pod nim P/π



i) P=πr(r+l), l
P=πr² +πrl
P-πr²=πrl
(P-πr²) / πr=l
25 4 25