Odpowiedzi

2010-01-14T18:45:09+01:00
120 x 2 + 130 x2 =500cm
opakowanie 2 x 400cm
500 x 6 =3000cm
3000 : 400 = 7.5


Odp;Potrzeba 4 opakowan usczelek.

niewiem czy sprzedaja po 1 tasmie


Mam nadzieje ze pomogłem ;)
2010-01-14T18:46:29+01:00
2x120cm+2x130cm=500cm
500cmx6=3000cm
3000cm: (2x400cm)= 3 3/4 w przybliżeniu 4
Potrzeba 4 opakowania
2010-01-14T18:49:25+01:00
Ob=2a+2b
a=120cm
b=130cm

ob=2×120+2×130
ob=240+260
ob=500cm - 1 okno

6×500cm=3000cm - 6 okien

1 opakowanie =2×400cm=800cm
3000cm:800cm=3,75 ≈ 4 -opakowania