Odpowiedzi

2010-01-15T16:59:05+01:00
40l-4l=36l-tyle zostanie w bańce po jednej minucie
1litr:0,2l=5
Każdy następny litr opróżnia się przez 5 minut.
36×5min=180min
180+1=181
Odp: Po 181 minutach bańka będzie pusta.

My mieliśmy do zrobienia wczoraj podobne zadanie i zrobiłam właśnie tak i było dobrze :)
2010-01-15T17:21:55+01:00
40l-4l=36l
1l : 0,2l= 5
36*5min=180min
180+1=181