Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-16T17:53:39+01:00
Zad.7

s1= V1 * t1 = 120 * 15 = 1800
s2 = V2 * t2 = 1800

s= 1800 + 1800 = 3600 m

Zad8

s=at^/2

h=gt^/2 *2

2h= gt^ / t^
g=2h/gt^ = 14,8/4 = 5,7

Zad9

s= -15 - 15 = - 30 m a ze droga jest wielkoscia dodatanią trzeba wziąśc to w modół patrz wartośc bezwezgledna i wychodzi 30

zad 10

a= v/t
t= v/a
t=25/2,5 = 10

s= at^/2 = 2,5 * 100 / 2 = 125

Zad 11

v = s/t
s= v* t
s= 24 * 10 do potegi 2 * 6,5 do potęgi - 11 = 156 do potęgi -9 = 1,56 do potęgi - 7

Zad 12

1. V= 16 km / 4 = 4 km/h bo x poczkowe jest rowne 0
2.
s= x - xo

s1 = 5 - 0 = 5
s2 = 8-5 = 3
s3 = 15 - 8 = 7
s4 = 16 - 15 = 1

czyli s3

3.
V= x/t

czyli w 4 godz

Zad 14

V1 = x - xo / t = 10 - 0 / 10 min = 10 km / 10 min = 10 / 10/60 h =
10 / 1/6 h = 10 * 6 = 60 km / h

V2 = x - xo / t = 6 - 2 / 10 min = 4 / 10 / 60 = 4 * 6 = 24 km / h

Zad 15

Vw = 200 - 120 / 2 = 40 km / h

Zad 16

x = 4 + 3 = 7

V = 2/3 m/s