Kasia ma 33 zł. Chce kupić urodzinowe prezenty dla Grażyny i Ani. Grażynie ma zamiar kupić kosmetyki, które kosztują 17,80 zł, a Ani książkę o 2,90 zł droższą od kosmetyków. Ile pieniędzy brakuje Kasi na zakup tych prezentów?

3

Odpowiedzi

2010-01-17T15:02:51+01:00
17,80 zł+2,90 zl=20,7
20,7+17,8=38,5
38,5-33=5,50
brakuje jej 5zl 50 gr.
  • qwe4
  • Początkujący
2010-01-17T15:03:51+01:00
17,80 + (17,80+2,90) = 17,80+ 20,70= 38 ,50
38,50- 33 = 5,50
Odp. Kasi brakuje 5,50 zł

;))
2 5 2
2010-01-17T15:05:10+01:00
17,80X2,90=51,91

51.91-33=18.91

odp;Kasi brakuje 18 zł i 91 gr.

Nie wiem czy dobrze ale chyba tak