Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-17T16:12:13+01:00
1000/7=142
142*7=994
1000 - 994 = 6
Odp. Za 1000 dni wypadnie poniedziałek.
2 5 2
  • Użytkownik Zadane
2010-01-17T16:16:36+01:00
14 października 2008 rok- wtorek
za rok 14 pażdziernik2009 rok-środa
za rok 14pażdziernik 2010rok- czwartek


1000-(2 razy 365)=1000-730= 270
270: 7=38 reszty 2
SOBOTA- wynik
2 4 2
2010-01-17T16:20:59+01:00
1000:365dni(rok)= 2 lata ( 730 dni ) i zostaje 270 dni.
W 2009r - 14 października wypada w środę
Analogicznie w 2010 r - 14 października wypadnie w czwartek
czyli już 2 lata. ( 730 dni )
zostaje nam 270 dni.
270dni:30=9 miesięcy
do końca października zostaje 17 dni.
270-17=253 dni.

listopad ma 30 dni
grudzień ma 31 dni
styczeń ma 31 dni
luty ma 28 dni
marzec ma 31 dni
kwiecień ma 30 dni
maj ma 31 dni
czerwiec ma 31 dni
=243 dni.
253 dni-243 dni = 10 dni.
ostatni czerwiec + 10 dni , wychodzi 10 lipiec .;)
odpowiedź.
za 1000 dni od 14 października 2008 roku będzie 10 lipiec 2011 roku ;D czyli to będzie sobota ;)
tak mi się wydaje ;))

Ale nie jestem pewna na 100% . . . :))
1 5 1