Po lewej str ponizszych rownosci brakuje nawiasow. wstaw je w odpowiednich miejscach

3x - 2y + 1 - x+ y = 2x - 3y =1

4m + 2n -3+ m -n +1 = 5m +n -4
-2t +u - w +t -1 +w= -3t +u +1

* d) -3x( do kwadratu ) - 2x - 1 - 5x( do kwadratu ) + 3 - 7x ( do kwadratu ) - 3x = 5x(do kwadratu ) + x + 4

2

Odpowiedzi

2010-01-17T17:16:38+01:00
3x - 2y +1-(x +y)= 2x -3y=1
4m+2n-3+m-(n+1)=5m+n-4
-2t+u-(w+t-1+w)=-3t+u+1
-3x do kw. -(2x-1-5x do kw.) +3-(7x do kw.-3x)=5x do kw. +x+4
2010-01-17T17:25:01+01:00
3x - (2y + 1) - (x+ y) =
2x - 3y =1

4m + 2n -3+ m - (n +1) =
5m +n -4
-2t +u - (w +t) -1 +w=
-3t +u +1

* d) -3x² - 2x - 1 - 5x² + 3 - 7x² - 3x =
5x² + x + 4 tutajjest błąd w wyniku, powinno być - 5x² + x + 4
-3x² - (2x - 1 - 5x²) + 3 - (7x² - 3x )=