Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-17T20:54:32+01:00
Trzecia jest taka sama co suma dwóch pierwszych, więc wynosi ona 966:2=483.
Pierwsza jest większa od drugiej o 233, więc (483-233):2=125 wynosi druga.

Pierwsze wynosi 125, drugie 358, a trzecie 483. Razem 966.

Czekam na naj:P
Sama robiłam, są obliczenia i wyjaśnienie.
36 4 36
najlepsza odpowiedz ambitna skad liczba 358 co?
zartuje ale sorry bo troche cos jest skomplikowane
2010-01-17T20:54:37+01:00
966 = (a + 233) + a + ( a + a + 233 )
966 - ( 233 + 233 ) = 500
500 : 4a = 125
a = 125
966 = ( 125 + 233 ) + 125 + ( 125 + 125 + 233 )
966 = 358 + 125 + 483

czekam na naj bo sa obliczenia a nie tak jak u innych xd
12 2 12
2010-01-17T20:56:58+01:00
X - pierwszy składnik
x + 233 - drugi składnik
x + 233 - trzeci składnik
x + x + 233 + x + x + 233 = 966
4x + 466 = 966
4x = 500
x = 125 - pierwszy składnik
x + 233 = 358 - drugi składnik
x + x + 233 = 125 + 358 = 483 - trzeci składnik
11 4 11
zastapione x wiec tez niewiadomo 123bodzio