Odpowiedzi

2010-01-18T13:51:53+01:00
325,6 / 4 = 81,4
325,6 - 81,4 = 244,2
244,2 * ⅔ = 162,8
pozostało 244,2 - 162,8 = 81,4
1 5 1
2010-01-18T13:58:16+01:00
325,6 kg jabłek było
I dzień
325,6:4=81,4 3256:4= 814
1/4= 81,4 kg jabłek
325,6-81,4=244,2 kg
zostało 244,2kg
II dzień
244,2:3= 81,4kg
2*81,4= 162,8kg
244,2-162,8= 81,4kg

Odp: W sklepie zostało 81,4 kg jabłek.
2010-01-18T13:58:20+01:00
325,6kg : 4 = 81,40kg - tyle sprzedano pierwszego dnia
325,6kg - 81,40kg = 244,20kg
244,20kg : 3 = 81,40kg
81,40kg * 2 = 162,80kg - tyle sprzedano drugiego dnia
244,20kg - 162,80kg = 81,40kg

odp: W sklepie pozostało 81,40 kg jabłek.