Odpowiedzi

2010-01-18T19:58:16+01:00
Dł= 200km = 20*1000m = 20000m
sz=15m

P=dł * sz

P = 20000m * 15m = 300000m²

Proszę o najlepsze ;**
5 5 5
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-18T19:59:22+01:00
200km=200000m
P=a*b
P=200000*15=3000000m²=3km²
5 5 5
2010-01-18T20:03:59+01:00
15m- (zamieniamy na kilometry) 0,015
i wtedy mamy wymiary 200km/0,015km
P= 200 x 0,015= 3 km
5 4 5