Odpowiedzi

2010-01-19T15:13:18+01:00
A) 0,125 x 1600 = 200zł
b) 0,02 x 3000 = 60
3000 - 60 = 2940zł
c) 1,25 x 160 = 200m
d) 150% - 330
100% - x
150x = 33000 /:150
x = 220
e) 3% - 12
100% - x
3x = 1200 /:3
x = 400
f) 240kg : 200kg x 100% = 120%
2010-01-19T15:56:48+01:00
A200 zl
B kwota ta wznosi 2940
c 200m
d 220
e 400
f 83%

prosze =D napewno dobrze bo wszystko liczlam ;Pp