Odpowiedzi

2010-01-19T18:53:54+01:00
X - ilosc paczkow usmazonych po poludniu

x+x+130=930
2x=800
x=400

Po poludniu usmazono 400 paczkow a przed poludniem 530
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-19T18:54:04+01:00
X+x-130=930
2x=1060
x=530
x-130=530-130=400
Przed południem usmażono 530 pączków, a po południu 400.
2010-01-19T18:55:14+01:00

930-130=800
800/2=400
400+130=530-tyle usmazono przed poludniem
400 - tyle po poludniu

mam nadzieje ze pomoglam:))