Tylko zeby bylo dobrze rozpisane. z góry bardzo dziękuje :*

a) (x² +1)²(kwadrat - ² ) =
b) ( 2a +5b)² =
c) (3xy+1)² =
d) (pierwastek z 3 +1)² =
e) (1+pierwastek z 2)² =
f) (pierwiastek z trzech + pierwastek z 12)² =
g) (a - 2)² =
h) (2x-3)² =
i) (4-2m)² =
j) (3a-b)² =
k) (ax - 5a)² =
l) (x² -2)² =

1

Odpowiedzi

2010-01-21T21:30:05+01:00
G)(a-2)do2=ado2-4a+4
h)(2x-3)do2=4xdo2-12x+9
i)(4-2m)do2=16-16m+4mdo2
j)(3a-b)do2=9ado2-6ab+bdo2
k)(ax-5a)do2=ado2xdo2-10ado2x+25ado2
l)(xdo2-2)do2=xdo4-4xdo2+4
f)(√3+√12)do2=3+2√36+12=3+12+12=27
e)(1+√2)do2=1+2√2+2=3+2√2
d)(√3+1)do2=3+2√3+1=4+2√3
c)(3xy+1)do2=9xdo2ydo2+6xy+1
b)(2a+5b)do2=4ado2+20ab+25bdo2
a przykładu a do końca nie rozumiem