Odpowiedzi

2010-01-21T16:49:12+01:00
1. C
2. D
3. dobrych; dopuszczających
5. najwięcej w III; najmniej w II
6. 7420 zł
7. C
8. 40 zł
9. o 160 zł
10. 38
2 1 2
2010-01-21T16:55:31+01:00
5.Najwięcej zarobił w III kwartale, a najmniej zarobił w II kwartale
8.40zł
10.480/12,60=39,(0395238)=39Odp: Może kupić 39 litrów farby
2 1 2
2010-01-21T16:55:56+01:00
5.Najwięcej zarobił w 3 kwartale a najmniej w 2 kwartale

8. 3200 :10 = 320
320 zł kosztuje 8 lekcji miesięcznie
320 : 8 = 40 zł za jedną lekcje.

9. 3200 : 10 = 320
320 * 7 = 2240 zł w lutym

3/4 z 3200zł
3200 : 4 = 800 zł
800 * 3 = 2400 zł w styczniu
2400 - 2240 = 160 zł
W lutym wydali o 160 zł. mniej niż w styczniu

10.
3200 : 10 = 320
320:2 = 160 zl
160 zł * 3 = 480 zł
480zł : 12,60 zł ≈ 38 litrów i jeszcze im zostanie trochę reszty
1 5 1