Odpowiedzi

2010-01-21T19:09:30+01:00
37*0,3=11,1l
11,1/2=5,55
trzeba 5,55 puszki (można kupić tylko całą puszkę a nie pół więc trzeba kupić 6)
6*17,80=106,8
Odp. Koszt to 106,8 zł
2010-01-21T19:11:25+01:00
1m-0,3l
37m-x
x=11,1~12l
12:2=6
6*17,8=106,8zł
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-21T19:13:33+01:00
0,3*37=11.1 litra lakieru
Musimy kupić 12 litrów lakieru
1 puszka =2 l
6 puszek *17.80=106.8zł
Koszt pomalowania podłogi wyniesie nas 106.8zł.