Doprowadż dane wyrażenia do najprostszej postaci:
a)(x-2)²+(x-1)(x+1)=
b)(√3+4)(2-2√3)=
Usunniewymiernosc z mianownika:
1/2-√3=
rozwiaz rownanie:
a)Ιx+2Ι=0
b)rozwiaz nierownosc:
Ι5x-3Ι≤2
przepraszam ze tak malo daj eale nie mam wiecej!!!!!

1

Odpowiedzi

2010-01-21T22:22:31+01:00
Doprowadż dane wyrażenia do najprostszej postaci:
a)(x-2)²+(x-1)(x+1) = x² - 4 + x² - 1 = 2x² - 5
b)(√3+4)(2-2√3)= 6 + 8 = 14
Usunniewymiernosc z mianownika:
1/2 - √3 = / nie dokończyłeś chyba
rozwiaz rownanie:
a) x+2 = 0
x = -2
b)rozwiaz nierownosc:
5x-3 ≤2
5x ≤ 5 / :5
x ≤ 1
przepraszam ze tak malo daj eale nie mam wiecej!!!!!
1 1 1