Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-01-22T12:31:10+01:00
2010-01-22T12:32:00+01:00
30%=0.3

0.3*700=210

700+210=910

20%=0.2

0.2*910=182

910+182=1092zł
2 3 2
2010-01-22T12:33:53+01:00
X- cena płaszcza
20%- 0,2
30%- 0,3

x-0,2x-0,3x=700
0,5x=700
x=700:0,5
x= 1400 zł

Pozdrawiam i liczę na naj:)
3 1 3