Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-01-22T12:33:30+01:00
100% - pierwsza objetosc

100%-40% = 60% + 50% = 110% czyli o 10%
1 1 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-22T12:39:39+01:00
P₁ = a*b
a +b = 100%
a - 40% = 60%a = 0,6a
b + 50% = 150%b = 1,5b
P₂ = 0,6a * 1,5b = 0,9ab
P₂do P₁ * 100% = (0,9ab: ab) * 100% = 0,9 *100% = 90%
P₁ - P₂ = 100% - 90% = 10%
Odp. Pole zmniejszyło się o 10%
2010-01-22T12:58:41+01:00
50-40=10%
Odp:Pole zmieniło się o 10%.
2 3 2