Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-22T17:16:26+01:00
P = a*b
P = 4*3 = 12

12*52 + 12*18 = 624 + 216 = 840.

Odp. Trzeba zapłacić 840 zł.
9 3 9
2010-01-22T17:19:48+01:00
P = 4 * 3 = 12

1m2 - 52zł
12m2 - x

x = 12*52 / 1
x = 624zł <-- koszt klepki podłogowej

1m2 - 18
12m2 - x

x = 18 * 12 / 1
x = 216zł <-- koszt ułożenia parkietu
624 + 216 = 840
Odp. Za ułożenie parkietu w tym pokoju trzeba zapłacić 840zł.
6 3 6
2010-01-22T17:56:57+01:00
P=4m*3m=12m2
koszt klepki:
12m*52zł=624zł
koszt założenia:
12m*18zł=216zł
łączny koszt kupna z założeniem:
624zł+216zł=840zł
5 4 5