Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-22T20:00:57+01:00
1.20/60+15/60+10/60+12/60=57/60
60/60-57/60=3/60=1/20

3.1cm→250000cm
1cm→2500m
1cm→2,5km
2,5×19=47,5km

4. 20km→15min.
x → 150min
x=20×150/15
x=200(km)

7. 3000→100%
x → 85%
x=85×3000/100
x=2550

2550→100%
x →85%
x=85×2550/100
x= 2167,5

9. 9:7:4
9+7+4=20
9/20;7/20;4/20
9/20=45/100=45%
7/20=35/100=35%
4/20=20/100=20%

10. 43500→87%
x →100%
x=100×43500/87
x=50000

11. IIIa 16 ch i 16 dz
IIIb 7ch→25%
x →100%
x=100×7/25
x=28
28-7ch=21dz
IIIc 12ch→48%
x→ 100%
x=100×12/48
x= 25
25-12ch=13dz
85→100%
50→x
x=50×100/85
x~`59%

5. 7,8×10do5 km
8,3×10do-2 g
4,7×10do2ha=4,7× 10do4 a
7,23×10do-6 l

6. a=5do45-5do44=5do1=5
b=125do350
c=5d045
d=15do44:3do43=
125do350>5do45>5>5do44:3do43
1 5 1
2010-01-22T20:06:11+01:00
Zad1
wspulny mianownik to -120
pododaniu pieciu pracowników wynosi 114
120-114=0.05
zad2
10 {razy}6=60
zad3
250000-2,5km
19 razy 2,5=4.75
zad4
v-stała
odl-20
t- 15
20 razy 200 km
zad5
a)7800000000
b)8300000
c)4,7 ha 4700a
zad6
b,c,d,a
zad7
3000 razy 0.15=450
450 razy 2=900
3000-900=2100
zad8
300 : 6 =50
zad9
a 0.45
b o.35
c0.20
zad10
43500 razy o,13=5715
43500+5715=49215
zad11
50+ 25+48=123
123:3=41%
100-41=59%
prosze , banalne
1 4 1