Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-23T14:48:15+01:00
X - wiek Edka
3+x - wiek Ewy
x-3 - wiek Ali

x + 3 + x = 29
2x = 26 / :2
x = 13

Wiek Edka = x = 13
Wiek Ewy = 3+x = 3+13 = 16

WIEK ALI = x - 3 = 13-3 = 10

Alicja ma 10 lat.
13 4 13
2010-01-23T14:51:45+01:00
X - Edek
x - 3 - Ala
x+3 - Ewa

x+x+3 = 29
2x + 3 = 29 / - 3
2x = 26 /:2
x = 13
x - 3 = 13-3 = 10

Odp Ala ma 10 lat
9 3 9
2010-01-23T14:52:29+01:00
29-3= 26, 26:2=13 ,13 +16= 29
Odp. Ala ma 10 lat.
7 2 7