Odpowiedzi

2010-01-23T15:29:59+01:00
2010-01-23T15:36:44+01:00
Zad.1
118 W + 17 E=135 100 + 35 = 6 h + 140 min=8 h 20 min


16 00 - 8 20 = 7 40

Odp. W Los Angeles jest godzina 7 40 czasu słonecznego


Zad.2

77 W - 12 E = 65 60 + 5 = 4 h i 20 min

15 00- 4 20 = 10 40

Odp.: W Waszyngtonie jest godzina 10 40 czasu słonecznego


proszę ;)
2 4 2
2010-01-23T20:53:23+01:00
Zadanie 1
LA-P
118°+17°=135°
135°×4=540
540:60=9godz
16.00-9.00=7.00
W Los Angeles jest godzina 7.00.

zadanie 2
R-W
77°+12°=89°
89°×4=356
356:60=5godzin 56minut
15.00- 5.56=9.04
W Waszyngtonie jest godzina 9.04.