Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-23T20:32:51+01:00
1894 - 1025 = 869 m n.p.m
temperatura rośnie 0,6C / 100m
869 : 100 m = 8,96
8,96 x 0,6 =~6 C

17 + 6 = 23 C
12 4 12
2010-01-23T20:36:11+01:00
1894m.n.p.m - 1025m n.p.m = 869 m

869/100 = 8.69
8,69 * 0,6 stponia C ≠ 5 stopni C

17 stopni C - 5 stopni C = 12 stopni C

Odp: turysta może spodziewać się temperatury 12 stponi C
4 4 4
2010-01-23T20:49:27+01:00
1894m.n.p.m-1025m.n.p.m=869m
869m×0.6C/100m=5,214≈5,2C
17C-5,2C=11,8C
4 5 4