Odpowiedzi

2009-10-01T19:10:31+02:00
X - waga 3 skrzynki
110-6¾-34¾-36,3=x
x=110-41,5-36,3
x=32,2
Odp: W trzeciej skrzynce było 32,2kg jabłek
2009-10-01T19:11:01+02:00
6¾/3=2¼
34¾-2¼=32½
36,3-2,25=34,05
110-(34,05+32,5)=110-66,55=43,45
2009-10-01T19:46:32+02:00
Nie jestem pewna ale chyba
34,75+36,3=71,05
71,05-6,75=64,3
110-64,3=45,7kg.
w trzeciej skrzynce było 45,7kg. jabłek