Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-01-25T11:05:44+01:00
Warszawa (52"N, 21"S)
Jakuck (62"N, 129"E)
129+21=150
150*4=600min=10 godzin
13.15-10=3.15
Jest tam 3.15


Warszawa (52"N, 21"S)
Meksyk( 19"N. 99"W)

21+99=120
120*4=480
480min=8 godzin
13.15-8 godz=5.15
Jest tam 5.15


Warszawa (52"N, 21"S)
Janeiro (23"S, 43"W)

21+43=64
64*4=256
256=4 godziny 16 minut
13.15-2.16=10.59
Jest tam 10.59

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-25T11:13:32+01:00
Mała poprawka Warszawa - 52° N ,21° E

Jakuck
129"E - 21"E =108"
108*4min = 432 min = 7 godz. 12 min
13:15 + 7:12 = Tam jest godz. 21:27
Meksyk
99'W + 21'E =120
120*4= 480min = 8 godz.
13:15 - 8 = tam jest godz. 5:15
Janerio
43"W + 21"E = 64
64*4=256min = 4godz. 16 min
13:15 - 4:16= tam jest godz. 8:59