Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2009-10-02T20:25:42+02:00
1.(6 i jedna trzecia - 8 i dwie jedenaste) podzielić (-3)=(19/3-90/11) : (-3)=
( 209/33 -270/33) : (-3)=(- 61/33) : (-3)= (-0,61)

2.(5x-6)(4x+1)=(3x+2)(7x-5)-x do kwadratu
20x²-21x²+x²=-10+6
X²=-4
x=√4=2
1 5 1
2009-10-02T20:28:28+02:00
(6⅓-8i2/11)÷(-3)=(6i11/33-7i39/33)×(-⅓)=-1i28/33×(-⅓)=
-61/33×(-⅓)=61/99
2)(5x-6)(4x+1)=(3x+2)(7x-5)-x do kwadratu
20x²+5x-24x-6=21x²-15x+14x-10-x²
-19x+x=-10+6
-18x=-4
x=2/9
1 5 1
2009-10-02T20:45:05+02:00
1.(6 i jedna trzecia - 8 i dwie jedenaste) podzielić (-3)
(19 trzecich - 90 jedenastych):(-3) = 209 trzydziestych trzecich - 270 trzydziestych trzecich = -61 trzydziestych trzecich= -1 i 58 trzydziestych trzecich
:)

2.(5x-6)(4x+1)=(3x+2)(7x-5)-x do kwadratu
20x do kwadratu + 5x -24x -6 =21x do kwadratu -15x +14x-10-x do kwadratu
20x do kwadratu - 19x -6=21x do kwadratu-x-10-x do kwadratu
20x do kwadratu-19x-21x do kwadratu +x+x do kwadratu= 16
-18x =16 /:(-18)
x = 18 szesnastych= 9 ósmych=1i 1 ósma

:)
1 5 1