Odpowiedzi

2010-01-25T17:35:40+01:00
5 lit, na 100 km to 2,5 lit. na 50 km.


22*2,5=55
Odp: dojazdy kosztują 55 zł .
2 3 2
2010-01-25T17:38:47+01:00
50km - jeden dzień
1 litr - 5zł
5l - 100km

1 dzień - 5l:2=2,5l
2,5l*5=12,5zł
22*12,5zł= 275 zł

Odp.: Miesięczny koszt dojazdu to 275 zł.
2 3 2