Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-01-26T11:07:00+01:00
Jeśli do twojego użytku to
rozgrzej patelnie daj masła kawałek stopi się wbij jajka mieszaj pomidor w kostce wsyp potem parówkę w kawałkach dopraw według uznania
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-26T11:09:08+01:00
Rozpuść masło na małej patelni. Rób to powoli i na małym ogniu, delikatnie rozprowadzając masło żeby go nie przypalić. Wrzuć na stopione masełko szynkę pokrojoną w małe kwadraciki oraz drobno posiekany szczypiorek. Rozbij ostrym nożem skorupki jajek i zawartość wylewaj na patelnię. Dodaj trochę soli oraz pieprzu i mieszaj, aż do momentu ścięcia się jajek. Nie mieszać za długo, gdyż twarda jajecznica jest niesmaczna.

Tu, zamiast szybki możesz zastosować drobno pokrojoną parówkę i nie polecam od razu dawać pomidora bo zależy kto co lubi. Pomidor możesz użyć jako ozdobę na talerzu, a jeżeli masz jakieś tzw. zielone warzywa np. pietruszkę, może troszkę posypać nią pomidory i będzie to ładnie wyglądało. Pomidory oczywiście pokroić na plasterki.

Życzę powodzenia i smacznego! Daj znać czy wszystko się udało :P
2010-01-26T11:11:45+01:00
Bierzesz 2 lub więcej jajek,potem przygotowujesz tak: patelnie,jajka, olej ,potem wylej troszke oleju na patelnie tak tak troszke i na małym ogniu chwilkę (pół minuty) niech się podsmaży
następnie jaja rozbijasz i je na patelnie wrzucasz i mieszasz.
Gdy sie odpowiednio zetną to je na talerz (wylączasz ogień)
potem solisz

dla smaku tez można dac do jajecznicy (już na talerzu) pomidorka albo nie wiem ogórasa co tam lubicie
można tez jajecznice na patelni wraz z kiełbaską robic, do gotowej mozna dodac przyprawe maggi.Ewentualnie dodac szczyptę pieprzu.