Odpowiedzi

2009-10-03T17:04:20+02:00
Wiadomo że 56 : *= 7 oblicz wartość wyrażeń
W takim razie liczymy wartość *. 56: 8 = 7
Czyli tu zastępujemy gwiazdki cyfrą 8.
4 razy( 8 + 5 ) =4razy 13 = 52
8 +4 razy 5 =8+20=28
(8 + 4)razy 5 = 12 razy 5=60
Pozdrawiam;)
  • Użytkownik Zadane
2009-10-03T17:32:37+02:00
56 : 8 = 7
4 * (8+5)= 4*8 + 4*5 = 32 + 20 = 52
8 + 4 * 5 = 8 + 4*5 = 8 + 20 = 28
(8 + 4) * 5= 8*4 + 4*5 = 40 + 20 = 60
2009-10-03T17:37:18+02:00
56:8=7
4*(8+5)=4*13=52
8+4*5=8+20=28
(8+4)*5=12*5=60