A+b=c
a+b-c=0/razy 2/ razy 3
2(a+b-c)=3(a+b-c)

2(a+b-c) ( wszystko skreślone tylko 2 zostaje)
____________ <=== kreska ułamkowa
a+b-c (wszystko skreślone)

3(a+b-c) ( wszystko skreślone tylko 3 zostaje )
___________ <==== kreska ułamkowa
a+b-c (wszystko skreślone)

2=3


czy to można tak obliczyć? jak nie to jak?

3

Odpowiedzi

2010-01-26T17:33:14+01:00
Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-26T17:57:04+01:00
Tak tylko że ten znak równa się nie jest poprawny. powinien być on skreślony
2010-01-26T19:27:00+01:00
Mozna tak a nawet jest wskazane


2≠3

ale to tlkyo tzw "literowka"