Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-03T19:04:15+02:00
110+6i3/4=116,75
116,75-(34,75+36,3)=116,75-71,05=45,70
2009-10-03T19:20:19+02:00
Dane
110kg-jabłka
34¾kg=34,75kg-jedna skrzynka
36,3 kg= 36,30 kg-druga skrzynka

34,75+36,30=71,05kg-brutto obu skrzynek
110kg-71,05kg=38,95- brutto 3 skrzynka

6,75kg- netto 3 skrzynki
6,75:3=2,25-netto jedna skrzynka

38,95-2,25=36,7 - jabłka w trzeciej skrzynce

odp. jabłka w trzciej skrzynce ważyły 36,7 kg