Odpowiedzi

2012-12-13T14:23:17+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).

HCl + CH₃-CH₂-CH₂-CH=CH₂ ---> CH₃-CH₂-CH₂-CH(Cl)-CH₃
HCl + CH₃-CH₂-C≡CH ---> CH₃-CH₂-CH(Cl)=CH₂

Br₂ + CH₃-CH₂-CH₂-CH=CH₂ ---> CH₃-CH₂-CH₂-CH(Br)-CH₂(Br)
Br₂ + CH₃-CH₂-C≡CH ---> CH₃-CH₂-C(Br)=CH(Br)

F₂ + CH₃-CH₂-CH₂-CH=CH₂ ---> CH₃-CH₂-CH₂-CH(F)-CH₂(F)
F₂ + CH₃-CH₂-C≡CH ---> CH₃-CH₂-C(F)=CH(F)