Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-27T18:09:07+01:00
√[(x2-x1)²+(y2-y1)²]

√[(4+2)²+(6-3)²]=
√(36+9)=
√45≈6,7
2010-01-27T18:09:10+01:00
Wektor AB = [4-(-2);6 -3] = [6; 3]
I AB I² = 6² + 3² = 36 + 9 = 45 = 9*5
I AB I = √(45) = 3√5
  • Użytkownik Zadane
2010-01-27T18:10:22+01:00
Jak narysujesz to w układzie równań, to stworzysz trójkąt (wierzchołek przy kącie prostym to C)prostokątny i wtedy:

|AC| = 6
|BC| = 3
obie przyprostokątne i liczysz twierdzenie Pitagorasa:
|AC|²+|BC|² = |AB|²
6² + 3² = |AB|²
36 + 9 = |AB|²
|AB|² = 45 /√
|AB| = √45
|AB| = 3√5 = 6,71

;D