Prosze o przetłumaczenie tekstu .

* 18 października 2009 w Gotowanie
* 24 komentarzy
* Dodaj komentarz
* Drukuj

Ciasto 3 bit na biszkopcie
Oliwka Kamińska awatar Autor: Oliwka Kamińska Zobacz wszystkie artykuły tego użytkownika

Ciasto o smaku batonika 3 Bit, ale o wiele delikatniejsze, bo na biszkopcie. Dominują słodkie nuty toffi i aromatycznej czekolady, dla których przeciwwagą są, nadające ciastu chrupkość, słone krakersy. Palce lizać!

Składniki:

* biszkopt
o 6 jajek
o 1 szklanka cukru
o 1 czubata szklanka mąki
o 2-3 łyżeczki kakao
o 1 łyżka oleju
o 1 łyżeczka proszku do pieczenia
o 1 łyżka wody
* 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
* 1 masło extra
* 8 paczek krakersów
* polewa czekoladowa
* posiekane orzechy włoskie

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Razem ubijać. Dodać resztę składników (wodę na końcu). Wymieszać. Piec w dużej prostokątnej blaszce ok. 30-40 min. w temp. 170 st. Po upieczeniu biszkopt podzielić na dwie części.

Masa: Masło utrzeć na krem, dodając stopniowo mleko skondensowane.
Składać ciasto:
* 1/2 biszkoptu
* masa
* warstwa herbatników
* masa
* warstwa herbatników
* masa
* warstwa herbatników
* masa
* 1/2 biszkoptu

Dziękuje .

1

Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-01-27T18:09:48+01:00
* Oktober 18, 2009 in Cooking
* 24 Kommentare
* Add a comment
* Drucken

3 Stück Teig Keks
Olive Kaminska avatar von Olive Kaminska Alle Artikel dieses Benutzers

Cake flavored candy bar 3 Bit, aber viel feiner, weil Keks. Dominiert von süßen, würzigen Noten von Toffee und Schokolade, für die das Gegengewicht eignet Kuchen Chips, salzige Cracker. Lick your fingers!

Zutaten:

* Keks
etwa 6 Eier
ca. 1 Tasse Zucker
ca. 1 Glas Mehl Blässhuhn
2-3 Teelöffel Kakao
ca. 1 EL Öl
ca. 1 Teelöffel Backpulver
ca. 1 Esslöffel Wasser
* 1 Dose Kondensmilch, gesüßt
* 1 extra Butter
* 8-Packs für Cracker
* Schokolade
* Gehackte Walnüsse

Protein Peitsche mit Zucker, Eigelb. Beat zusammen. Add Rest der Zutaten (Wasser am Ende). Gut durchmischen. Bake auf einem großen Platz Zinn ca. 30-40 Minuten. bei 170 Grad Nach dem Backen den Biskuit in zwei Teile.

Gewicht: Butter pfund die Creme, nach Zugabe der Kondensmilch.
Submit Teig:
* 1 / 2 Keks
* Mass
* Layer Kekse
* Mass
* Layer Kekse
* Mass
* Layer Kekse
* Mass
* 1/2Keks

proszę o naj !