Blagam pomozcie, potrzebuje jeszcze dzisiaj to jest zadanie z OBSŁUGI KONSUMENTA, kelnerzy pomozcie!!

Miedzynarodowa firma planuje przyjecie w formie bankietu zasiadanego w Polsce. Firma ma swoje delegatury w Rosji, Niemczech, Francjii, Hiszpani, Wloszech i Polsce. Zleceniowawca zazyczyl sobie aby w menu skladajacych sie z 6 dan uwzgledniono potrawy charakterystyczne dla wyzej wymienionych krajow, przygotuj dwie wersje menu proponujac takze napoje alkoholowe. Wskaz przebieg obslugi ze wskazaniem serwisow i czynnosci wykonywanych z prawej i lewej strony.


Blagam pomozcie to jest bardzo wazne, prosze

2

Odpowiedzi

2010-01-28T13:55:45+01:00
Podaję Ci narodowe potrawy tych państw, oraz alkohole, mam nadzieję, że się przyda.

Rosja:
Potrawy:
1.Chaczapuri - pieczywo nadziewane serem, mające różne kształty i wielkości.
2.Pielmieni - oryginalna potrawa z Syberii, uszka nadziane mięsem lub rybą podawane w zupie ze śmietaną, masłem, octem.
Alkohole:
Wódka czysta - Najbardziej znanym gatunkiem jest Stolicznaja, słodkawa wódka z pszenicy i żyta.
Wódki gatunkowe - Do tradycyjnych wódek należą Limonnaja, aromatyzowana skórką cytrynową, i Piercowka, aromatyzowana strączkami ostrej czerwonej papryki.

Niemcy:
Potrawy:
1.Matjestopf – młode, solone śledzie z cebulką w śmietanie smakują najlepiej z ziemniakami w mundurkach.
2.Kartoffelsalat – sałatka przyrządzana z dodatkiem marynowanych ogórków, cebuli i majonezu.
Parówki z kiszoną kapustą.
Alkohole:Jägermaister.

Francja:
Potrawy:
Croissanta- rogaliki z dżemem lub masłem.
Sery; camembert, brie i roquefort.
Alkohole:Wytrawne wino.

Hiszpania:
Potrawy:
Churros - paluszki z ciasta smażone w głębokim oleju.
Chuleta de cerdo - kotlety wieprzowe
Alkohole:Sangria - wino z dodatkiem pokrojonych owoców i lodu.
Brandy.

Włochy:
Potrawy:
Spaghetti.
Tiramisu- popularny włoski deser.
Alkohole: Marsala-wino.

Polska:
Potrawy:
Barszcz Biały, Bigos.
Makowiec.
Alkohole: Nalewki.
1 5 1
2010-01-28T17:24:59+01:00
To są potrawy z tych wszystkich państw:
Rosja:
Potrawy:
1.Chaczapuri - pieczywo nadziewane serem, mające różne kształty i wielkości.
2.Pielmieni - oryginalna potrawa z Syberii, uszka nadziane mięsem lub rybą podawane w zupie ze śmietaną, masłem, octem.

Niemcy:
Potrawy:
1.Matjestopf – młode, solone śledzie z cebulką w śmietanie smakują najlepiej z ziemniakami w mundurkach.
2.Kartoffelsalat – sałatka przyrządzana z dodatkiem marynowanych ogórków, cebuli i majonezu.
Parówki z kiszoną kapustą.

Francja:
Potrawy:
Croissanta- rogaliki z dżemem lub masłem.
Sery; camembert, brie i roquefort.

Hiszpania:
Potrawy:
Churros - paluszki z ciasta smażone w głębokim oleju.
Chuleta de cerdo - kotlety wieprzowe

Włochy:
Potrawy:
Spaghetti.
Tiramisu- popularny włoski deser.

Polska:
Potrawy:
Barszcz Biały, Bigos.
Makowiec.
3 2 3