Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-28T14:25:31+01:00
1. Tasiemiec uzbrojony i nieuzbrojony - mięso wieprzowe lub wołowe z wągrami -... -
2. - ... - Zarazone larwami mięso - dokładna kontrola weterynaryjna mięsa
3. Owsik - ... - higiena osobista, higiena pomieszczeń
4. Glista ludzka - zanieczyszczone odchodami owoce, warzywa, ręce -... -
2010-01-28T19:23:04+01:00
Pasożyt | żródło zakażenia | profilaktyka
------------------------------------------------------------------------------
tasiemiec nieuzbrojony | mięso | kupowanie badanego
i uzbrojony.........................................mięsa.......
-----------------------------------------------------------------------------
włosień kręty | zakażone mięso świni | unikanie mięsa
................................. lub dzika.........| niedogotowanego
.....................................................| i dziczyzny
.....................................................| pochodzącej z
...........................................|niewiadomego pochodzenia
------------------------------------------------------------------------------
owsik.........| ...... nieumyte warzywa.....| ....mycie warzyw
salmonella ....| .............................. |...przed spożyciem
------------------------------------------------------------------------------
świerzb...|...... niemycie rąk po zabawie | ...częste mycie rąk
owsik.....|......ze zwierzęciem i t d ! |
glista.......|