Odpowiedzi

2009-10-04T18:27:02+02:00
2680-880=1800 - roznica wysokosci
100m ochladza sie o 0,6 Celsjusza
wiec
0,6*18=10,8
7-10,8=-3,8Celsjusza
2009-10-04T18:58:14+02:00
2680-880=1800 1800 różnica wysokości
1800÷100= 18 (na 100 ponieważ trzeba będzie policzyć temperaturę na każde 100m)
18×0,6= 10,8 10,8- różnica temperatur
7-10,8=-3,8 -3,8 temperatura na górze