Odpowiedzi

2010-01-30T08:30:15+01:00
Pulpeciki:
200 g ryby [np. tuńczyka]
5 łyżek ugotowanej na wodzie kaszy manny
3 łyżeczki koperku
jajko [całe]
pół litra bulionu
szczypta soli [ chociaż nie jest to konieczne]

Sos:
przyprawy
koncentrat pomidorowy
bazylia

Rybę zmiel lub posiekaj, dodaj jajko, ugotowaną kaszę mannę i posiekany drobno koperek. Możesz dodać szczyptę soli do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Zwilżonymi dłońmi uformuj lekko spłaszczone pulpety. Potem wrzuć je do głębokiego, dobrze rozgrzanego oleju. Smaż przez ok. 2 minuty i potem odsącz je z oleju. :)

Sos:
Do garnka wlać ok 1,5 szklanki wody, dodać 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego, doprawić pieprzem, wegetą, maggi i bazylią. No i...Po prostu zagotować.
Smacznego :)