Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-30T20:28:36+01:00
68*10%=6,8
68-6,8=61,2
61,2*0,2=12,24
61,2-12,24=48,96
3 2 3
2010-01-30T20:29:57+01:00
68 zl × 10%= 6,8 zl
68 zl- 6,8zl= 61,2 zl

61,2 zł × 20%= 12,24 zl

61,2zl-12,24zl= 48,96 zł

odp: bluzka po obu obnizkach kosztuje 48,96 zl
2 3 2
2010-01-30T20:30:22+01:00
68-(68*0,1)=61,2 zł
61,2-(61,2*0,2)=48,96 zł
1 5 1