Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2010-01-31T11:13:24+01:00
Typowe sposoby koagulacyjne to dyspresje polimetrów, np. rzdkie rodzajetworzywa sztuczne, farby, produkty koagulacji białek, takie jak np: jogurt i składniki spożywcze . Koagulacja białek występuje na skutek zniszczenia jego trzeciorzędowej struktury , które prowadzi do łączenia się rozpuszczalnych w wodzie białek w nierozpuszczalne strzępki i całkowitej utraty ich aktywności biologicznej. Koagulacja białek może nastapić pod wpływem czynników czynników chemicznych. I także temperatury.
1 5 1
2010-01-31T11:13:42+01:00
Koagulacja białka to proces zmiany jego trzeciorzędowej struktury, prowadzący do łączenia się rozpuszczalnych w wodzie białek w nierozpuszczalne strzępki i całkowitej utraty ich aktywności biologicznej. Koagulacja białek może następować pod wpływem temperatury lub czynników chemicznych.

np. twarogi i sery z mleka
1 5 1