Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-01-31T13:02:49+01:00
140 + 105 = 245
245 : 60 = 16h 20min (różnica czasu między miejscami)
7.00 - 16.20 = 14.40 (odejmujemy, ponieważ czas jest wcześniejszy na wsch. i wychodzi godz. 14.40 poprzedniego dnia, tj. 7 lutego)
14.40 + 9 = 23.40 tego samego dnia (7.02)

Można liczyć przez linię zmiany daty - krótsza droga, wtedy trzeba pamiętać o zmianie daty.:

140 - 40 = 40
40 x 4 : 60 = 2h 40 min
7.00 + 2.40 = 9.40 ( godzina w chwili przekraczania linii zmiany daty - dzień siódmy luty)
180 - 105 = 75
75 x 4 : 60 = 5h
9.40 + 5.00 = 14.40
14.40 + 9h = 23.40 dnia 7.02.

;)