Odpowiedzi

2010-01-31T13:56:43+01:00
3 + 2 = 5
5 x 7,2 = 36
360 : 36 = 10 dni
1 5 1
2010-01-31T13:57:28+01:00
(3+2) ×7,2 g = 5 × 7,2g = 36g
360g ÷ 36g = 10

Słoik zawierający 360g miodu wystarczy im na 10 dni .
1 5 1
2010-01-31T13:58:03+01:00
5*7,2g =36g
360g:36g=10
0dp: Słoik miodu wystarczy na 10 dni