Odpowiedzi

2010-01-31T19:57:46+01:00
20:5=4
15:5=3
4+3=7km
odp.:Po 12 minutach kajakarze znajdowali się w odległości 7km.
dlatego dzielilem na 5 poniewaz 12min to 1/5 godziny :)
mam nadzieje ze pomoglem
2010-01-31T19:58:47+01:00
2010-01-31T20:01:20+01:00
Chyba tak

15x12=180
20x12=240
240-180=60

Kajakarze płyneli od siebie w odległości 60km

pozdr:)