Odpowiedzi

2009-10-05T19:26:51+02:00
30: 2 = 15 butelek 2l
15 x 2,60 zł = 39 zł

30: 1,5 = 20 butelek 1,5l
20 x 2,26 zł = 45,20 zł

45,20 - 39zł = 6,20 zł

Można zaoszczędzić 6,20 zł.
2009-10-05T19:38:21+02:00
2l sokow potrzeba 30l : 2l = 15 sztuk
15 x 2,6zł = 39zł



1,5l sokow potrzeba30l : 1,5l = 20


20 x 2,26zł = 45,2zł


45,2zł- 39zł = 6,2 zł

Odp: Zaoszczędzimy 6,2zł.