Odpowiedzi

2010-02-01T13:55:29+01:00
Obwód=2*52+2*18
ob=104+36
ob=140
7*140m=980m
odp.nie przejechał 1km ponieważ 1km=1000m a on przejechał 980m
9 4 9
2010-02-01T13:56:02+01:00
52*2 +18*2=104+36=140 m-obwód lodowiska
140m*7=980 m
1km=1000m
1000m-980m=20m
Nie przejechał kilometra.
4 4 4
2010-02-01T13:57:04+01:00
Obw - obwód lodowiska
Obw= 2×52m+2×18m
Obw= 140m -tyle wynosi jedno okrążenie
140m×7=980m<1km=1000m
Odp: Nie, nie przejechał jeszcze kilometra.
5 3 5