Odpowiedzi

2009-10-05T21:41:12+02:00
Kierowca jechał przez 1,5h z prędkością 50km/h i przez 2h z prędkością 58km/h.Ile kilometrów przejechał??

1,5h * 50km/h + 2h * 58km/h =
75km + 116km = 191km

Odp.: Przejechał 191 kilometrów.
1 5 1
  • lolo
  • Rozwiązujący
2009-10-05T21:44:15+02:00
1,5h*50km/h=75km
2h*58km/h=116 km
116km+ 75km=191km
1 5 1
2009-10-05T21:49:59+02:00
50 + 50:2 = 75
2 * 58 = 116
75 + 116 = 191 km

Odp. Przejechał 191 km.
1 5 1