Poproszę o rozwiązanie będę bardzo wdzięczna .; d
Kto pierwszy ten lepszy daje najlepsze rozwiązanie .!!!!

5 * (-0,25) * 0 , 2 * (-4) =
(-2,5) * 0,2 *(-10) * 2 =
(-6) * (-4/7) * 2/5 * (-7) * 5/12 =
(-1 i 1/2) * 0,06 * (-2/3) * 100 =


Za rozwiązanie bardzo dziękuje . ;***

2

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-01T17:32:58+01:00
5 * (-0,25) * 0 , 2 * (-4) =5*0,2*(-0,25)*(-4)=1*1=1
(-2,5) * 0,2 *(-10) * 2 =(-2,5)*2*0,2*(-10)=(-5)*(-2)=10
(-6) * (-4/7) * 2/5 * (-7) * 5/12 =(-4/7)*(-7)*(-6)*2/5=4*2,4=9,6
(-1 i 1/2) * 0,06 * (-2/3) * 100 =(-3/2)*(-2/3)*6/100*100=1*6=6
2010-02-01T17:39:17+01:00

a)5 * (-0,25) * 0 , 2 * (-4) =(-1,25)*0,2*(-4)=(-0,25)*(-4)=1
b)(-2,5) * 0,2 *(-10) * 2 =(-0,5)*(-10)*2=5*2=10
c)(-6) * (-4/7) * 2/5 * (-7) * 5/12 =24/7 *2/5*(-7)*5/12=48/35*(-7)*5/12=-48/5 *5/12=48/12=4
d)(-1 i 1/2) * 0,06 * (-2/3) * 100 = -3/2 *6/1000*(-2/3)*100=-9/1000*(-2/3)*100=6/1000*100=6/10=0,60

dokładnie rozpisywałam więc mam nadzieję że zrozumiesz:P